Olejek z czarnuszki Egipskiej

Czarnuszka to niezwykła roślina, której unikalne właściwości były znane już starożytnym Egipcjanom. Jest to roślina osiągająca do 50 cm wysokości, spotykana na terenach Azji Mniejszej, jak też w krajach Europy Południowo-Wschodniej. Olej z czarnuszki egipskiej jest tłoczony na zimno, dzięki czemu w pełni zachowuje swoje właściwości.

Olej z czarnuszki posiada bardzo bogaty skład. Na czoło wysuwa się w tym względzie zawartość kwasów tłuszczowych, przede wszystkim linolowego i linolenowego. W jego składzie znajduje się także wiele witamin i mikroelementów, a w tym: witamina E, beta-karoten, aminokwasy.

Zastosowanie oleju z czarnuszki jest właściwie wszechstronne, o czym mówiły już staroegipskie legendy. Współcześnie jest wykorzystywany w leczeniu stanów zapalnych skóry, takich jak: łojotokowe i atopowe zapalenie skóry, trądzik, zmiany grzybicze. Pozwala także ochronić skórę przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt. W kosmetykach olej z czarnuszki wykorzystywany jest do produkcji preparatów opóźniających starzenie skóry.

Z czarnuszki

Sortuj wg: ▲ Nazwa produktu | Cena
Olejek z czarnuszki 100 ml
Cena: 43,00 zł
szt.
Olejek z czarnuszki 100 ml

Olejek z czarnuszki, stosowany profilaktycznie, chroni przed poparzeniami słonecznymi, a jako kosmetyk zapewnia wygładzanie skóry i nadaje jej piękny kolor.

Olejek z czarnuszki 50 ml
Cena: 25,00 zł
szt.
Olejek z czarnuszki 50 ml

Olejek z czarnuszki, stosowany profilaktycznie, chroni przed poparzeniami słonecznymi, a jako kosmetyk zapewnia wygładzanie skóry i nadaje jej piękny kolor.

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Click Shop | Hosting home.pl